3e editie vertelfestival Harlingen

Zomervertelfestival ‘Verhalen Aan De Waddenzee’ met extra verhalenronde voor kinderen

Voor de schoolvakanties aanbreken, staat zondag 15 juli aanstaande de 3e editie op stapel van het vertelfestival Verhalen Aan De Waddenzee, ditmaal op locatie van de Willem Barentszwerf in Harlingen. De Zomereditie is een bijzondere editie van het vertelfestival vanwege de historische locatie én omdat tegelijkertijd met de verhalen voor volwassenen er een extra programmering is met verhalen speciaal voor kinderen (4-10 jaar). Een heuse familiehappening voor (groot)ouders en hun (klein)kinderen, voor vrienden en vriendinnen, bekenden en onbekenden.

Het programma begint om 10.30 uur op de Willem Barentszwerf aan de Nieuwe Willemshaven. Op deze prachtige locatie krijgen de toehoorders, groot en klein, allemaal verhalen waarin de zee een rol speelt, te horen. Het vertelprogramma wordt rond 12.30 uur afgesloten en daarna kan eenieder natuurlijk het schip waarmee Barentsz naar Nova Zembla voer, bewonderen en in bezoekerscentrum de avonturen van Barentsz en zijn bemanning volgen.

Vertellers aan zee Nelle Raaphorst vertelt over Juffrouw Paaltje en Hoe het winterkoninkje aan zijn naam is gekomen en Willem Feijten over De Kon-Tiki Expeditie. Frank Belt verhaalt over Waarom de zee zout is en Maui en de grote vis en Baukje Koolhaas over De zee die geeft en de zee die neemt. Gerald de Weerdt van de Barentszwerf verhaalt tenslotte over De Belevenissen van Barentsz en zijn bemanning op hun reis naar Nova Zembla v.v.. Dit alles op een locatie waar je de waddengolven hoort klotsen. Om zeker te zijn van een zitplekje, worden luisteraars verzocht zelf een klapstoeltje of krukje mee te nemen. De verhalen voor volwassenen worden buiten verteld, voor het geval het spontaan gaat regenen is het handig een paraplu mee te nemen. De vertelronde voor de kinderen is onderdak.

Deelnemen aan deze editie van het Vertelfestival? Kaarten zijn alleen verkrijgbaar in de voorverkoop en te koop via VVV/TIP in de kiosk aan de Grote Bredeplaats in Harlingen. Niet in de gelegenheid op voorhand een kaart te kopen? Dan kunt u kaarten reserveren via luister@verhalenaandewaddenzee.m-dm.nl. De deelnemersprijs is € 10,00 per volwassene en € 5,00 voor kinderen (4-10 jaar). Dit alles is inclusief een zomerlekkernij.

Geef een antwoord