TUSSEN HOOP EN VREES

Zondag 9 november 2014, 15.30 – 17.30 uur
Vertellocatie: a/b van de klipper Poseidon, gelegen t.o. Xin Hua aan de Zuiderhaven in Harlingen

Herfsteditie Vertelfestival een Harlinger verhaal

Terwijl het buiten steeds vroeger donker wordt en de wind huilt om de masten van de schepen in de havens van Harlingen, nodigen drie Harlinger vertellers u uit voor de Herfsteditie van het Vertelfestival Verhalen Aan De Waddenzee.  Sietske Ypenga, Henny Riepma en Frank Belt ontvangen u graag aan boord van de klipper Poseidon om te luisteren naar verhalen over Tussen hoop en vrees. De verhalenvertellers nemen hun gehoor mee naar de rotsige kusten van de Atlantische Oceaan, de barre kou van het Hoge Noorden en naar bossen en bergen hier ver vandaan. Op al die plekken beleven mensen hun angsten, twijfel en hoop. Net als wij tegenwoordig.

Sietske Ypenga, Henny Riepma en Frank Belt wonen alle drie in Harlingen. Alle drie maken ze deel uit van de vertelkring Vertellers in Friesland. In deze groep ontmoeten tien vertellers elkaar een paar keer per jaar en werken samen aan hun verhalen. Regelmatig treden ze ook als groep naar buiten. Sietske Ypenga treedt regelmatig op voor verenigingen met haar programma’s vol verhalen, gedichten en wetenswaardigheden, vaak in het Fries. Henny Riepma heeft het vertellen leren kennen in het onderwijs en heeft zich verder ontwikkeld via cursussen bij Frank Belt en de Vertelacademie. Frank Belt werkt al een aantal jaren als professioneel verteller. Hij verzorgt regelmatig voorstellingen en workshops voor jong en oud in en buiten Friesland.