Bezoekers verrast door Kajuittheater en Apenmelk

Afgelopen weekend vormden de Harlinger binnenhavens het decor voor het Vertelfestival Verhalen Aan De Waddenzee. De bezoekers die uit het hele land kwamen, keken hun ogen uit. In de Noorderhaven lagen de historische zeilschepen Larus, Poseidon en Bruinvisch aan de kade te pronken voor Kajuittheater en aan de Rommelhaven was de de werkplaats van Astrid van Straaten een verrassende vertellocatie. Maritieme verhalen gebracht door acht vertellers en tien muzikanten werden aandachtig aangehoord. Het zeemansdrankje Apenmelk, een jenever grog met fruitige toevoegingen, bracht eenieder in een opperbeste stemming. Het Vlielandse folkduo Drijfhout oogstte met hun acts vol vrolijke muziek en stoere verhalen over smokkelwaar en spannende zeemansperikelen veel gelach en bewondering op locatie De Lichtboei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I, 2, 3, 4: onze gidsen tijdens Kajuittheater met Apenmelk
V.l.n.r. Joke, Baukje, Marlies en Guusje
Foto: Joachim de Ruijter