Winter Vertel Festival – Zondag 19 februari 2012

De eerste editie van Verhalen aan de Waddenzee, in de winter, was een groot succes. Alle kaarten verkocht en een enthousiast publiek!

 

Vertellers uit Harlingen Wintereditie
Dory de Wilde brengt inmiddels twintig jaar verhalen voor het voetlicht. Een opleiding Retorica was voor haar de poort die het verhalenland ontsloot. Begin jaren negentig sloot ze zich aan bij Vertelhuis De Ster in Leeuwarden. Samen met collega’s was ze daarmee elk weekeind te zien en te horen in Theater Romein, totdat dit een poppodium werd. De naam van de groep is inmiddels veranderd in Vertelgroep De Ster en vertellingen vinden alleen nog plaats op locatie. Daarnaast verzorgt Dory workshops en vertelcursussen. Op locatie Bij De Buurvrouw vertelt Dory de Wilde haar verhaal.

Kinderboekenschrijver Arend van Dam is vooral bekend van zijn verhalenbundel ‘Lang geleden…’. Hij vertelt daarin bijzondere verhalen die stuk voor stuk echt gebeurd zijn. Op dit moment werkt Arend aan een verhaal dat zich in Harlingen afspeelt. Onderwerp: de banden tussen Harlingen en de Poolse stad Gdansk. Wie weet meer over het verdwenen schilderij waarop Rembrandt een Poolse jongen heeft afgebeeld? Arend van Dam doet zijn verhaal in Het Hannemahuis.

Begonnen als leerkracht in het basisonderwijs is Frank Belt vanaf 1993 meer en meer gaan vertellen. Sinds 2009 vertelt hij met zijn Verteltheater Op Verhaal op scholen, festivals en daar waar jong en oud maar naar verhalen willen luisteren. Ook maakt Frank kinderen enthousiast voor het maken en vertellen van verhalen met zijn ‘verhalenclubs’ bij naschoolse opvang en op scholen. Op locatie bij de Werf Willem Barentsz verhaalt Frank Belt.